De aloude techniek van het kaleien geeft uw woonst een extra cachet

Geef uw gevel een nieuwe look en laat hem kaleien. Dit zorgt voor een rustgevende en propere afwerking. Kies voor metsel- en voegmortels of de gespecialiseerde techniek van het kaleien in Zedelgem. Kies voor de vakkennis van A2Z Renovatie.

Metsel- en voegmortels:

Een echte kalkmortel is in vergelijking met een bastaard- of cementmortel veel elastischer en kan makkelijker bewerkt worden. Hiermee worden scheuren tot het minimum herleid en worden kleine bewegingen in het metselwerk opgevangen.

Kaleien:

Kaleien is een techniek die al eeuwenlang gebruikt wordt om muren mee af te werken in een dunne pleisterlaag die geschilderd wordt met een borstel. Dit zorgt voor een weer- en regenbestendige behandeling van de muur. De structuur van het metselwerk blijft altijd zichtbaar.

A2Z Renovatie kiest bij het kaleien voor cementvrije kaleimortels op basis van natuurlijke kalk en minerale vulstoffen die de muren een vochtregulerend en authentiek karakter geven. Dit kan verder afgewerkt worden met een kalkverf, een typische matte afwerking gekenmerkt door kleurnuances eigen aan kalksystemen.

Wenst u een egaal gekleurde afwerking, dan opteren we voor damp-open minerale verfsystemen.
Aarzel niet en vraag gerust meer inlichtingen. U vindt de gegevens op de contactpagina.

Back to Top